Træning og fremgang

Der er mange måder at måle fremgang I træning på. Ofte bliver fremgangen målt i resultater opnået til stævner istedet for personlig fremgang i forhold til individuelle kriterier for træning.

10344172_10152388297310837_104911167118756401_o

Resultater til stævner er en af de få ting ved træning, vi reelt ikke selv kan styre – du er aldrig herre over om der kommer en anden og løber hurtigere end dig selv, men du kan tilrettelægge din træning, så du får fremgang, præsterer mere konsekvent på et højt niveau og dermed potentielt opnår flere/bedre resultater til stævner.

Den ting jeg holder allermest af ved at undervise er ,at være vidne til kursisters fremgang. Det er selvfølgelig skønt, at de opnår gode resultater til stævner, men det at se ekvipager lykkes med ting der ellers har været et problem, er for mig, som instruktør, langt mere givtigt. Dette kunne eksempelvis være felterne, der fungerer efter ekvipagen har trænet målrettet på netop det I en periode; eller timing af handling eller gode starter eller slalomindgangene – you name it. Når tingene begynder at gå op I en højere enhed, og der konsekvent bliver leveret en præstation, der lever op til ekvipagens succeskriterium – det er der jeg er allermest glad på mine kursisters vegne.

I går til træning tog vi os tid til at snakke om hvor langt de var nået siden oktober og fremgangen blev selvfølgelig fejret med kage. Ingen tvivl om at jeg er stolt af jer og glad på jeres vegne over jeres fremskridt.

Videoen nedenfor er fra træningen igår.