DKKs Opdrætteruddannelse
I den forgangne weekend deltog jeg i DKKs opdrætteruddannelse.
For at kunne søge kennelmærke, er det blevet en nødvendighed at deltage i opdrætterudannelsen. Både reproduktion, adfærd og genetik har jeg et langt dybere kendskab til grundet min baggrund som dyrlæge, så det var kun for at kunne søge kennelmærke, jeg deltog.
Jeg fik ikke noget at vide, ud over lidt jura mht til købskontrakter mv, som jeg ikke vidste I forvejen, men jeg synes uddannelsen er et helt fantastik tiltag fra DKKs side. De kommer virkelig vidt omkring, og der bliver lagt vægt på meget essentielle ting, så man går derfra med en grundlæggende viden om opdræt.
Uddannelsen dækker over 4 moduler, som kan tages samlet på en weekend.
- DKK/Rammer 1/Jura
- Adfærd
- Genetik
- Reproduktion
En af de ting som jeg er virkelig glad for, at der blev lagt meget vægt på var, hvor meget gener er årsag til hundens adfærd og ikke midst hvor vigtigt det er, at lave hunde der kan afreagere. Det er jo lige meget hvilket felt man beskæftiger sig med, om det er sportshunde eller familiehunde, men det at de kan afreagere hurtigt og fornuftigt oven på eksempelvis en forskrækkelse, er essentielt for at kunne begå sig i en familie, I en hverdag eller til larmende verdensmesterskab.
Hvis jeg skulle optimere et sted, så ville det være omkring prægningen af hvalpene mht håndtering, opstart på operant indlæring – men det er nok bare fordi det virkelig er et punkt, som jeg personligt synes, er ekstremt vigtigt og dybt fascinerende.
Reprodktionsdelen var udemærket, men jeg kunne godt bruge noget mere evidens og lidt mindre personlig erfaring fra undervisers side.
Alt I alt synes jeg rigtig godt om opdrætteruddannelsen, og jeg kan kun anbefale, at man tager uddannelsen – så tombs up til DKK.