Aston

Jeg har lokket Carina til at fortælle lidt om Aston – både hvordan han er at træne med, men også hvordan han er at have i hjemmet og i hverdagen. Jeg skal nok lave en beskrivelse af Sol også, og berette lidt om hvorfor jeg har valgt Aston.

100085203_1191789914495151_6385364837156782080_n

Carina skriver:

Aston er min første Border Collie. Jeg var en anelse nervøs for om jeg nu magtede en border collie, om jeg ville få en der kravlede på væggene og på ingen måder ville trives i vores lille familie. Men, Aston er jo jordens nemmeste hund, han er så ukompliceret og er bare glad hvis han er sammen med os. Vi kunne vitterligt ikke ha’ ønsket os en bedre hund. Han er skøn og han er min soul mate. Jeg er så taknemmelig for at han lige præcis blev min, fra første billede jeg så af ham, sagde jeg ” Ham der, han er min”. At jeg så rent faktisk endte med at få ham var bare fantastisk.

Aston er en meget blid hund, han kommer fint ud af den med andre hunde - og jeg har endnu ikke oplevet ham blive sur på andre, hvis han synes det bliver for meget, så går han bare sin vej. Mine svigerforældre har to intakte hanner og her er der aldrig problemer imellem dem. Han har få, men gode hundevenner, han er ikke typen der gider at lege med de andre, han har ligesom nok i sig selv J Han elsker dog at lege med os, alt fra trække leg til fodbold/tennisbold, og som så mange andre, bliver han ved og ved hvis ikke man stopper legen.


101004556_964419720667287_5842549578749968384_n

Jeg har prøvet at tænke tilbage på hans hvalpetid, jeg mindes ikke at vi havde problemer med noget, han havde ikke problemer med at være alene hjemme, og han har aldrig hyrdet på børnene, løbere, cykler, fugle, fisk, kaniner, biler, støvsuger, ja you name it. Han virker ikke lydfølsom og nytårsaften kommer han fint igennem uden at være bange, ryste eller gø.

Han er helt fantastisk sammen med vores to børn, Hjalte var 2,5 år da Aston flyttede ind og sidenhen er Magne kommet til, han har aldrig vist tegn på jalousi/dominans/beskyttertrang over for dem, og han er meget rolig omkring dem. Det er som om at han godt er klar over at de er små og at de ikke skal mosles ned. Han kan godt have tildens til at stresse når drengene leger meget vildt, det viser sig ved at han render rundt og små piber, jeg plejer at dække ham af eller bede ham om at gå ud i bryggerset for at give ham ro.

Aston vil gerne være tæt på os hele tiden, han render i røven på mig, han går altid med ud på badeværelset og ligger sig, bare han kan være tæt på mig. Han venter også altid med at gå i seng indtil at jeg er klar. Han er meget tæt knyttet til familien.

Til dagligt bor han sammen med Wilma vores bomuldshund og Trusty som er min nye border collie hvalp. Han overlader al opdragelse og leg til Wilma, alt det hvalpe halløj gider han ikke. Trusty må gerne putte sig ind til ham, og han siger intet når Trusty springer op i hovedet på ham eller bider ham i hals kraven. Han er meget godmodig og large.

Han er nem at have med rundt nye steder, han virker aldrig utryg og han kan godt finde ud af at slappe af i alle slags miljøer.

Han gør aldrig ude i haven, det lader han Wilma om. Da han var hvalp kom han altid stormene ind til os hvis Wilma sagde noget ude i haven, som i ala det var altså ikke mig det der. Han siger noget når der bliver banket på og hvis der kommer gæster. Men ellers larmer han ikke.

101084486_286992725794221_4388551416449335296_n

Jeg fik ham med tanke på at han skulle være min nye lydighedsstjerne, jeg elsker lydighed, og vi fik også trænet rigtig meget det første år især. Jeg blev dog mere og mere vild med agility - jeg prøvede ellers at jonglere med begge sportsgrene samtidig. Men det var ikke helhjertet, og jeg syntes ærlig talt at det var svært at nå både Lp OG Agility, så vi lagde Lydigheden på hylden og brugte så alle vores kræfter på agility, og vi elsker det begge helt vildt.

Han er enorm lydig, og det har til tider gjort det lidt svært når vi så skulle træne du løber den vej, jeg løber den anden vej. Han vil gerne være meget tæt på mig, men igennem årene er det blevet så meget bedre og han er den dag i dag meget fremadsøgende og selvstændig på mange områder. Han reagere meget hurtigt på mit kropssprog, og han vil gøre alt for at løse opgaverne rigtigt. Han tåler fint mange gentagelser uden at blive ked af det. Slalom er klart den forhindring vi har haft de fleste problemer med. Alt fra ikke at kunne tilpasse farten ved indgang til ikke at kunne færdiggøre den og hoppe ud af 2. sidste port. Vi har brugt ualmindeligt mange timer på vores slalom, og vi har endelig knækket koden og i dag er han virkelig blevet sej til den. Til stævner er han 110 procent fokuseret når vi går til start, han har aldrig tyv startet og han yder altid sit bedste. Han har meget power og skåner ikke altid sig selv - jeg synes selv at han har en rigtig god tænd/sluk knap til træning og her hjemme.

Med Aston har jeg bare fået en fantastik velafbalanceret og fornuftig hund som hviler i sig selv - og så er han et vand monster. Han ELSKER vand meget meget højt, så nu er I alle advaret :)

100540297_239344107363010_8168448637832003584_n